Mercedes-Benz официално обяви, че окончателно напуска Русия и продава своите дялове в

...
Mercedes-Benz официално обяви, че окончателно напуска Русия и продава своите дялове в
Коментари Харесай

Mercedes-Benz обяви, че окончателно напуска Русия

Mercedes-Benz публично разгласи, че дефинитивно напуска Русия и продава своите дялове в другите си дъщерни съветски компании на дилърския холдинг Автоdom. Съобщението бе оповестено в уеб страницата на съветското министерство на индустрията и търговията.

На заложен въпрос от страна на съветските медии пресслужбата на Mercedes-Benz удостовери, че компанията напуща съветския пазар. Генералният шеф на „ Мерцедес Бенц Рус “ Наталия Корольова съобщи, че основните цели при разискване изискванията на договорката са били оптималното покриване на отговорностите към съветските клиенти, както и запазването работните места на експертите от съветските отдели на Mercedes-Benz, съобщи.

След приключването на договорката съветският притежател на досегашните съветски дъщерни компании на Mercedes-Benz би трябвало да може да реализира техническото обслужване на мерцедесите, които до момента са продадени на съветския пазар.

Да напомним, че локалното произвеждане на Mercedes-Benz на моделите E-Class, GLE, GLS и GLC в завода в Подмосковието и доставките на леки и лекотоварни коли на марката бяха прекъснати още при започване на месец март тази година след началото на съветската инвазия на територията на Украйна. Оттогава в Русия нови мерцедеси се доставят само посредством по този начин нареченият успореден импорт.

Предполага се, че в завода на Mercedes-Benz в Подмосковието ще стартира производството на китайски коли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР